ADHD, depresszió, agorafóbia és az Access Bars testkezelés

Mivel annyira egyszerű és könnyű, ezért nem nehéz lebecsülni a Bars testkezelés hatásosságát. Ám ez a könnyed kezelés mély hatással bír.

Miről beszélünk – mi a Bars?

Ha valaki nem ismeri a kezelést, dióhéjban íme egy gyors összefoglaló. 

Az Access Consciousness-t Gary Douglas hozta létre, aki először testkezeléssel lovakat hozott helyre. 

Gary Douglas és egy ló

Aztán információkat kapott intuíción keresztül a Bars pontjairól, és létrehozta ezt a fejen végzett kezelést. Az eredmény döbbenetes volt – ez a módszer teljesen meg tudja változtatni a működésünket. Amikor bizonyos pontokat megfogunk, akkor úgymond futtatjuk a barokat. A minták, hitrendszerek amiket bevettünk, de nem a sajátjaink, kitisztulnak, és egyre inkább úgy érezzük a kezelés alatt, mintha lekerülnének rólunk a terhek. 

Ahogy egyre több minden kioldódik, mind a kezelő mind a kezelt – már a futtatás fél-egy órája alatt – sokkal jobb hangulatba kerül, épp ezért a kezelések végén szinte eufórikus, vidám hangulat szokott kialakulni. A Barst csak személyes érintéssel lehet végezni, és azért is érdemes megtanulni, mert mindkét félen fut. 

Mi minden történik?

Az Access Barssal a test lehetőséget kap más választásokra, mint amibe belekényszerült addig. 

Mindenkinél más oldódik ki. Lehet, hogy egy beteget ápolsz, támogatsz, és átveszed a beteg nézőpontjait, sőt a kórházban dolgozókét is. Lehet, hogy a tömegközlekedés során veszed át mások nehéz érzéseit, gondolatait. Ezeket mind feloldják a pontok érintései. 

A Bars segít a korlátozó energetikai gátakat feloldani. A hatását mindenkinek érdemes kipróbálnia, felérhet egy antidepresszánssal (de ezzel nem javaslom a gyógyszer helyettesítését, az csak orvosi javallatra hagyható el).

Alvásjavításra is beválik, relaxáló hatású. Segít elérni azt az érzést, hogy ép, egész és rendben levő vagy. Ez az érzés, amit a mindennapok gyakran szétcibálnak.

Heti-kétheti Barssal teljesen máshogy érezheted magad. Sokan heteken át adnak párjuknak, barátjuknak, családtagjuknak napi egy-egy Bars kezelést, és ezzel több könnyedséget, nyugalmat hoznak az életükbe. 

Milyen hatású a Bars testkezelés az olyan állapotokra, mint az ADHD?

Vannak, akik mentális betegségekkel élnek. Ilyen lehet az OCD (obsessive-compulsive disorder), azaz kényszerbetegség. Ez betörő gondolatokat, kényszercselekvéseket hoz az életbe, a nőknél sokszor az első szülés után jelenik meg. 

Az ADHD megjelenési formái a figyelemhiány, vagy a túlmozgás, túl sok beszéd. Ezt a megjelölést egyre gyakrabban alkalmazzák gyerekekre. 

A depresszió is gyakori állapot, sokszor nem ismerik fel. Tömegesen kezelik ezt az állapotot az emberek a legegyszerűbben elérhető nyugtatóval, ami az alkohol. A depresszió lehet nagyon súlyos, és akár önsértésig, öngyilkosságig fajulhat, ezért nem szabad félvállról venni.

A pszichológia maga is folyamatosan változtatja ezeket a kereteket, átalakítja a betegségek leírását, mindenesetre ezek az állapotok afféle bélyegek is lehetnek. A tünetekben szenvedők sokszor önutaláttal és tehetetlenség érzettel is meg vannak terhelve. 

Az ADHD a gyerekek esetében sok kérdést felvethet, például hogy valóban a gyerekekkel, vagy esetleg a mai világgal, a környezetükkel, netán az iskolarendszerrel van gond? Lehet, hogy a természettel való kapcsolat, a mozgáslehetőség hiánya vált ki erős tüneteket? 

A Bars egy lehetőség, amelyet választhatsz, ilyen esetekben is

Letehetjük az ítélkezést, a megszokott dobozok használatát. Az Accessben nincs normális és nem normális, nem kell normálisan viselkedni. Ez már önmagában lehet egy könnyebbség.

A szülők számára fontos, hogy ha gyereket nevelünk, akkor fogadjuk el a gyerekünket olyannak, amilyen ő, magunkat pedig amilyenek mi vagyunk, ne egy tökéletes minta után menjünk. 

A Bars a gyerekek esetén is működik, és sokat segíthet, lenyugtathatja, oldottá teheti a gyerekeket. Éppúgy a felnőtteket. 

Ha azon a ponton vagy, hogy már rengetegszer feladtad, hogy már eleged van, te szorongasz, vagy épp a gyereked szorong, pánikol, próbáld ki a Bars futtatást. Mit veszíthetsz? 

Egy teljesen más valóságot élhetsz át, vagy élhet át a gyereked. A saját valóságotokat. 

A gyerekek jobban reagálnak erre a kezelésre, mert rugalmasabbak, kevésbé ‘égetik be’ a negatív hitrendszereket. Általában – megfigyelések szerint – ahány éves a gyerkőc, annyi perces kezelés épp elég neki. 

Az alvás megváltozása

Amit sokaknál eredményez a Bars, az a jó alvás. Akár egész korai időszaktól kezdődő alvásproblémák pár kezelés után megszűnhetnek. Ez pedig hatalmas dolog, ezt mindazok tudják, akik ezzel a problémával küzdenek. 

Depresszió esetén gyakori és megoldhatatlan tünet az álmatlanság, illetve a nappal-éjszaka felcserélődése: az ember éjjel élénk és képtelen abbahagyni az agyalást, nappal pedig félálomban van, amitől olyan érzése van, hogy elveszti a kapcsolatot a többi emberrel. 

Sokkal kevésbé drasztikus ezt érintéses kezeléssel kezelni, mint gyógyszerekkel. És a Bars használatával a változás tartós lesz.

További hatás lehet akár egy kezeléssel az élethez való hozzáállás megváltozása. Ezt minden kezelés után érzékelni fogod, a saját magad módján. 

Kezdd a legidegesítőbb emberrel

Érdemes kipróbálnod egy csere alkalmon, milyen, amikor futnak a barok akár nálad. Nem gond, ha szkeptikus vagy, nem várunk el ájult tiszteletet, ez nem is jellemző az Accessre.

Hogy Barsozhass, másokon is, ahhoz el kell végezned egy tanfolyamot

Akár cserén, akár tanfolyamon válaszd párnak azt, akitől teljesen idegbe jössz. Igen, mindannyian falra mászunk emberektől, ez ‘normális’. Ha ő lesz a párod, sokkal több minden oldódik ki a kezelés alatt, és lehetsz, hogy a végére nevetni fogsz az egészen. Na jó, lehet, hogy több csere után fogtok együtt nevetni.

Ezt követően akár másnak, akár magadnak futtathatod a barokat, például ha nem tudsz aludni, ha kezdesz pánikhangulatba kerülni. 

Segíthet gyász esetén éppúgy, mint pánikbetegségnél, kényszerbetegségnél, vagy agorafóbiánál. Bárminél kipróbálhatod, a hatása tényleg ennyire mély lehet. Ahogy ebben a videóban elhangzik, két hónap Bars kezelés után sikerült letenni az antidepresszánst. Az nem ajánlott, hogy a hagyományos kezelést azonnal váltsd le, törekedj a maximális biztonságra. 

Bizonyos feltételek teljesülése esetén te is tarthatsz majd Bars kurzust, és ez lesz a legnagyobb buli.