Kell-e fájdalmas élmény és betegség a fejlődéshez?

Elsőre szeretném egy szóban összefoglalni a lényeget: nem kell. De ha az Univerzumnak nincs más eszköze, akkor betegségen vagy más megrázkódtatáson “áthúzva” irányít afelé, hogy meglépjük a változásokat.

Az életben sokszor nem az igazi utunkat, az igazi önvalónkat választjuk

Lehet ez másoknak való megfelelésből, kudarckerülésből, vagy sok más okból. Ilyenkor a lelkünk – azok akik igazából vagyunk – nem érzi jól magát. Testileg is érezhetünk tüneteket akár. 

Olykor évtizedeket töltünk abban, amiben egy percet se kéne. Lehet, hogy olyan szépen beágyazódnak programok, hitrendszerek – “az asszonynak a konyhában a helye” “a család mindig az első” “majd a sírban pihenünk” stb stb – hogy még a kételkedést se engedjük meg magunknak. 

Mostanában például klasszikus, hogy valaki egy “pörgős” munkahelyen együtt pörög a többiekkel, vidáman töltögeti a kávét, energiaitalt reggeltől estig, mindaddig, amíg egyszer csak meglepődve veszi érte, hogy mondjuk nem tud reggel felkelni.

Van egy pont, ahol az ember teste nemet mond, ott, ahol ő nem tud (ez a fordulat Dr Máté Gábortól lett kölcsönözve).

Véletlenek nincsenek

Más esetekben a karmánk dolgozik, amikor az élet szembesít azzal, amit mi másokkal csinálunk. 

Azzal is – egész egyszerűen -, hogy irritáló, rémes embereket hoz elénk az Univerzum, akik a saját tulajdonságainkat tükrözik. Figyelemre áhítoznak, a napot is elvennék másoktól; vagy zsugoriak? Hoppá, csak nem mi vagyunk azok? Valójában ezért borulunk ki tőlük!

Sokszor tehát szenvedés útján jön szembe, amivel foglalkoznunk kell. Addig, amíg nem tudunk már mást tenni, már nem hat a depresszióra a gyógyszer. Le kell ülnünk, és ránéznünk, hogy mi is ez a helyzet igazából.

A felső kapcsolat elengedhetetlen a fejlődéshez

A Teremtő, ha felteszed a kérdést, mi is ez, mi történik, akkor válaszolni fog. Természetesen bizonyos megtanulható technikákkal nagyban segítheted, hogy meghalld a hangját, ami a belső hangoddal azonos. 

Ilyenkor meglepő módon sokszor az a válasz, amit már finom sugallatként mintha hallottál volna, már súgta neked az ösztönöd. Csak elhessegetted, mivel nem ‘ugrott az arcodba’, nem vetted komolyan. A finom megérzésekre hallgatva például elkerülhetjük a baleseteket, betegségeket. Nincs ugyanis baleset, ami véletlen lenne.

Félelmetes eredményhez vezethet, ha nem hallgatsz az érzéseidre

Az érzések illetve az intuíció remek támpontot nyújtanak. De sokan azt tanultuk gyerekkorunkban, nyomjuk el ezeket, vagy lezártuk őket, hogy például ne szenvedjünk annyit egy bántalmazó családban. 

Újra kell tanulnunk bátorítani, figyelni és elfogadni az érzéseket. 

Olyan közegben, ahol azt mondják, a ‘negatív’ érzéseket engedjük el, vagy épp ne légy nevetséges, ne sajnáld, sajnáltasd magad, ne problémázz, ott nem érdemes időzni. 

Ha valakivel szemben nyugtalanító, kellemetlen érzésed van, ha megszólal egy kis hang a fejedben, akkor gondold át, mire hívja fel a figyelmed, és ne nyomd el. Felesleges pozitívnak, kitartónak, bátornak, bevállalósnak, tökösnek lenni. 

Nem kell, hogy lusta légy, de ha szenvedsz valamitől, az mindig mutat valamire. És mindig választhatod a változást.  

Tartsd fenn az éberséged

A kicsi jelekre, apró dolgokra gyakran nem figyelünk oda. Ahhoz ébernek és tudatosnak kell lenni, hogy pici jelekből észrevegyük a tanulnivalót. 

Át kell törni a kérget, a falat ami korülöttünk van – ami akár folyamatosan, akár időnként lefalazhat minket -, hogy átjöjjenek az információk.

Ezzel az illúziókból összerakott fallal védelmezzük magunkat, hogy ne fájjon az élet, és sokszor azt rejtjük el magunk elől, amin változtatnunk kellene. 

A változást választanunk kell. Ám sokszor inkább a komfortzónánkban maradunk. 

Hogy változást tudjuk választani, olykor trauma, betegség kell

Abban az esetben ez történhet velünk, ha nagyon ragaszkodunk a valóságunkhoz. Egy váratlan esemény azt eredményezheti, hogy már nem tudunk a régi módon gondolkodni, létezni, “felébredünk”. Ilyenkor kérnek sokat segítséget, és jobb későn, mint soha. 

Egy ilyen helyzet cseppet sem szégyen, például Vianna Stibal is nyirokrendszeri rák áldozata volt, és ekkor talált rá saját gyógyítói képességeire. 

Ám természetesen szerencsésebb enélkül új utat találni. 

A szenvedés nem szükségszerű

Szükséges-e egy nagy behatás, egy nagy trauma? 

A mi fejlődési szintünkön szerencsések vagyunk, hogy elmondhatjuk, hogy nem kell a betegséget, fájdalmat elviselni, mint olyat, ami nemesít. A mártírkodást letehetjük. A fejlődésünkhöz más, könnyebb utak is lehetségesek. 

A ‘teher alatt nő a pálma’ fogadalmakat nyugodtan dobd ki, teher nélkül pláne remekül nő a pálma. 

A Theta Healing egy olyan rendszer, aminek a segítségével ránézhetsz a kibontakozásodat akadályozó energiákra, hitrendszerekre, eskükre, átkokra, és kicserélheted őket. 

Ami segít mindehhez – ne csak kifelé élj: meditálj, dolgozz magadon, áss

Ha az energiádat nemcsak kifelé viszed, hanem befelé is, akkor sokkal finomabb rezdüléseket is tapasztalsz – ezt álítja Csong An Szunim buddhista apát is. Saját gondolataidat, indítékaidat, és a következményeket is érzékeled. És akár felfogod a másik ember rezdüléseit is. Ez a – bárki számára elérhető – transzcendens, érzékszerv feletti érzékelés. 

Ami biztos, a megfelelő frekvencián kell lennünk, hogy problémák nélkül megtaláljuk az utunkat.