Fiúnak vártak és lánynak érkeztem

Végre megfogan a várva várt kisbaba és a környezetünkből már érkezik is a kérdés: kisfiút vagy kislányt szeretnétek? „mindegy csak egészséges legyen” hangzik el a sablonos válasz, de az esetek többségében a mélyben többnyire ott rejtőzködik a vágy, hogy bárcsak fiú/lány lenne.
Akadnak, akik nyíltan fel is vállalják, hogy fiút vagy lányt várnak. Akár nyíltan és tudatosan akár csak tudat alatt fogalmazzák meg az elvárásukat, gondot okozhat, ha nem a kívánságuknak megfelelő baba születik.
Mindez a gyermekkel való kapcsolatukban, a gyermek gondozása körüli hozzáállásban az elvárásaikban is kifejeződik. A kis emberke személyiségfejlődésére mindez igen nagy hatással bír azzal, hogy a nemi identitását hogyan tudja megélni és a későbbiekben a párkapcsolati sikerességét is jelentősen befolyásolja.

Miként befolyásolja a személyiségünket a viselkedésünket, ha más nemünk lett, mint amit a szüleink vártak?

Abban az esetben, ha mindkét szülő fiút várt és kislány születik, a viselkedése fiús lesz és felnőttként gyakran a saját neméhez tartozókkal alakít ki párkapcsolatot és az élet minden területén aktív férfias szerepet tölt be.
Aki fiúnak született és mindkét szülő kislányra vágyott, ebben az esetben is gyakori, hogy a saját neméhez fog vonzódni. A kislány ahol az apa fiút várt, gyakran fiúsan viselkedik, hogy megfeleljen az apa elvárásainak.
A párkapcsolati választásaira jellemző, hogy gyenge férfiakat választ, akik felett anyáskodhat és ő lehet az irányító.
A fel-fel bukkanó nőies énje vágyakozik erős, határozott férfi után, de ez nehezen összeegyeztethető a határozott viselkedésével, ezért gyakran inkább az egyedül létet választja.
Ha az apa minden vágya egy kicsi lány az anya pedig fiút vár titkon és kislány születik, akkor a lány könnyen alakít ki kapcsolatot a férfiakkal, de ezek nem tartósak.
Kevés az önbizalma, nem hisz a saját szépségében, nőies kisugárzásában, mert az anyától nem kapott ezzel kapcsolatos megerősítést.
Az önbizalmat a kívülről érkező megerősítésektől várja. Figyelemre és bókokra éhes. Látszólag sikeresen alakít ki párkapcsolatot, de ezek nem tartósak.
Téged is fiúnak vártak a szüleid és lánynak születtél?
Gondot okozott-e ez a párkapcsolatod kialakításában vagy alakulásában?
Milyen nehézségekkel kerültél szembe emiatt?
Voltak-e a szüleid részéről irreális elvárások, amelyeknek meg kellett felelned?
Ha bármelyik kérdésre vagy akár mindegyikre igen a válaszod, akkor megoldás lehet a számodra a Theta Healing kezelés. Ha szívesen dolgoznál magadon folyamatosan akár a théta tanfolyamot is választhatod.