A tudatosság eszközei – a haladó szinten

Mire használhatjuk a tudatosság eszközeit? Akár Accessről, akár Theta Healingről van szó. A lehetőségekkel ismerkedőknek teljesen más tapasztalatai lehetnek, mint a ‘fekete öveseknek’ – mit érhetünk el, hova érdemes eljutnunk?

Mikor először találkozunk ezekkel az eszközökkel, amikkel elkezdünk játszani, nagyon érdekes változásokat élhetünk meg, és ezek a változások általában spontán, de megtörténnek. És talán nem is vagyunk rájuk tudatosak.

Ezek is mutatják az olyan eszközök hatékonyságát, melyek a

  • kérdésfeltevés
  • ásás
  • hitrendszer csere, érzelmi letöltések

Mikor már hosszabb ideje gyakoroljuk a technikákat, tudatosan választhatunk olyan eszközöket, amelyekkel valóban az általunk választott változást tudjuk elérni. És nemcsak spontán változásokat tapasztalunk, ha egyáltalán éberek vagyunk rá, mint kezdetben.

De az sem baj, ha nem vagyunk rá éberek! A lényeg, hogy könnyedén, örömtelien történjen a változás, az is jó, ha észrevehetjük, hogy hoppá, benne vagyunk a változásban. Talán Neked is volt ilyen tapasztalatod, hogy észreveszed: ezt én teremtettem, ezt szerettem volna, ez volt a vágyam.

Ekkor elismerhetjük a teremtésünk megvalósulását

Sőt, fontos, hogy elismerjük. Méghozzá azért, hogy a további teremtéseinket ne a nulláról kezdjük, hanem erről a platformról elrugaszkodva teremthessük a további vágyainkat!

Esetleg azt is választhatjuk ekkor, hogy mégsem ezt szeretnénk megteremteni. Hogy lehet ezt lemondás nélkül megtenni? Anélkül tehát, hogy úgy éreznénk, le kell mondanunk valamiről, ami még meg sem valósult?

Egyszerűen ránézünk arra, mit teremt az a vágyunk, amit félúton elengedünk.

És lehet, hogy már nem érdekes, izgalmas, aktuális – és ilyenkor választhatunk mást. Anélkül, hogy frusztrálódnánk amiatt, hogy lemondunk valamiről, hogy bántanánk magunkat. Viszont elismerhetjük, mégsem ez az, ami teremt az életünkben többet, ami a szívünk vágya.

Ez lehet, hogy régebbi vágyunk beteljesülése lett volna, vagy épp nem a mi vágyunk igazából – hanem a testvérünké, férjünké, bárki másé..

Csak azért végigcsinálni a teremtő folyamatot, mert elkezdtük, vajon hova vezet?

Hány olyan dolgot manifesztálhatunk sok-sok energia ráfordítással, fókuszáltsággal, aminek valójában nincs is létjogosultsága az életünkben? Ami már kipörgött a rendszerünkből, üres energia burok energia nélkül.. másképp mondva, nincs benne az energiarendszerünkben.

Mi kell ahhoz, hogy ezt felismerjük, és hajlandóak legyünk egyszerűen ezek helyett mást választani?

Hiszen ez is egyfajta tanulási folyamat. A kisgyerek sem tud amint lábra áll, folyamatosan egyirányba menni.. a tanulási folyamat a manifesztálás terén az természetesen olyan, hogy akár megállhatunk, választhatunk mást is. 

De mennyivel többet teremt, ha az energiáinkat úgy összpontosítsuk, ahogy éppen időszerű?

Ha még nem jött el az ideje valaminek, azt is jó, ha látjuk.

És nem átmenni a tüskés ‘bozótoson’, vizesárkokon, várfalakon keresztül, és odaérni valahova, ahol még nincs ott, amiért odamentünk, vagy már nincs ott.

Az időzítés felismerése az egyik legfontosabb a teremtésünkben

Az Accessben és Theta Healingben is az időzítésre, fókuszáltságra és töltésre nagy hangsúlyt fektetünk. Lényegében, hogy éberek legyünk arra, mikor minek van itt az ideje.

Lehet, hogy naponta tíz, húsz, száz ötleted van!

Felteheted a kérdést ezekkel kapcsolatban: most van itt az idő? Most időszerű ez?

És megérkezik valamilyen energia, amiből tudod majd, ebbe tegyél-e energiát, erre menj-e, vagy másfele. 

Nagy energia felszabadulással jár, amikor hajlandóak vagyunk felismerni és elismerni, ami az időszerű. Ami pedig már vagy még nem az, azt könnyedén tudjuk kezelni – anélkül, hogy lemondásnak élnénk meg, másra kivetítenénk a frusztrációnkat, bántalmaznánk, megítélnénk magunkat.

Az eszközök nagyon sokat segítenek, és fel tudják gyorsítani a választás feladatát – hogy azt választhassuk, ami tényleg épít, teremt. A vágyaink szerint – és a vágyainkon, álmainkon túl.

Mi van az álmainkon túl?

Túlléphetünk a saját vágyainkon is. Mi az a valóság, ami nekünk működik? Lehet, hogy más működik nekünk, mint bárki másnak. Ha hajlandóak vagyunk menni a saját valóságunkkal, önazonosak lenni, azzal teremteni – invitálóak és vonzóak leszünk mások számára. 

Az önazonosságunk invitálás másoknak, hogy ők is önazonosak legyenek

Ez már nem vágykergetés, párhuzamos valóságok létrehozása, vagy megfelelés. Ilyenkor itt a jelenben teremtünk.

A jelenbe összpontosítjuk így az energiáinkat, képességeinket, ha a saját valóságunkból teremtünk. Könnyedén, örömmel, ragyogva.

 

Ahol még többet tanulhatsz, ha ezek érdekelnek 🙂

Teremtés és Bőség kurzus

Dig Deeper – Áss Mélyebbre 

Te és a Teremtő kurzus