Theta Healing: rejtett blokkoló hitrendszerek, minták elengedése

A Theta Healing használatával általában az a célunk, hogy megteremtsük azt az életet, amire vágyunk. Sokakat az egészségi problémák indítanak el ezen az úton, de van, aki anélkül is arra vágyik, hogy többet, jobbat manifesztáljon magának és szeretteinek. 

Ám egy érdekes és fontos tudnivaló, hogy nem elég napi tíz percet thetában tölteni és cserélni a hitrendszereket, valamint manifesztálni. A theta állapoton kívül töltött időben is fontos, mire vagyunk hangolva. Hogy gondolkodunk magunkról, másokról, milyenek az érzéseink. 

Ezekkel a dolgokkal is foglalkoznunk kell, ha haladni szeretnénk előre és nem stagnálni. Sokszor a megrekedést, a rossz állapotot az – is – okozza, hogy az ítéleteink, téves azonosulásaink gátolják a Teremtővel való kapcsolatot

A megbetegedéseknek is sok közük van az érzéseinkhez. Régi mondás, hogy nem mibe, hanem kibe betegszünk bele. 

Az ítélkezés, betegségek, negativitás könnyen benyelhető

Nem kell magunkat vádolni ezek miatt, az érzékeny emberek magukba szívnak, átvesznek a környezetükből mindent. 

Ha egy nyomasztó helyen jársz, ahol feszültek, dühösek az emberek, ezekkel az érzésekkel átitatva mész ki onnan, de ezek nem a te energiáid. Kérheted a Teremtőt, amint lehetséges, hogy vigye ezeket el a teredből (azon a módon, ahogy tanuljuk).

Ugyanígy például a családodból születésed óta szívhatod magadba a káros meggyőződéseket, hitrendszereket. Ezek szintén nem a sajátod, mégha teljesen annak érzed is. Nem kell miattuk megítélned magad, csak kérd és tanúsítsd, hogy távozzanak.  

Az ítélkezés megakadályozza a felemelkedést

Nemcsak a Theta Healingben, máshol is felbukkan a tanítás, hogy a bennünk levő szeretet visz előre. “Ne ítéljetek és nem ítéltettek, ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok, megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik” (Lukács ev.) – mondta Jézus Krisztus.

Ezzel egybehangzóan Vianna Stibal is azt mondja, hogy nincs mese, a Teremtővel való tiszta kapcsolathoz, és ezáltal a sikeres manifesztáláshoz dolgoznunk kell a negatív érzéseinken. Hiába megyünk fel gyönyörűen a Forrásba, ha fél órával később a pokolba kívánjuk a szomszédainkat, és bosszút forralunk egy szerelmi riválisunk ellen. 

Nem kell angyalnak lennünk, végülis mindannyian emberek vagyunk, de a negatív érzések befékeznek, akár le is állítanak. 

A látszólagos kedvesség és emelkedettség teljesen más, mint amikor valóban dolgozunk ezen a téren. Ha magasabb szintűek az érzéseink magunk és mások felé, azt fogjuk észrevenni, hogy tisztul az Univerzummal összekötő csatornánk, és valahogy elkezd minden sikerülni. Emellett sokkal kedvesebben fordulnak felénk a többiek, mivel tudat alatt mind a valós energiákat fogjuk.  

A négy R

Vianna Stibal megállapítása szerint sok mentális teret foglal el, így komoly akadályt képez az úgynevezett 4 R. A könnyebb megjegyezhetőség szerint így vannak rövidítve ezek a fogalmak, amelyek angolul: revenge, rejection, resentment, repentance. 

Magyarul: bosszú, elutasítás, neheztelés, megbánás.

Nézzük meg közelebbről a megbánást ezek körül. 

Ha megbánunk valamit, a felszín alatti énünk ezzel van elfoglalva akár még évekkel később is. A depresszió és a megbánás szoros kapcsolatban vannak. 

Magunkat is vádolhatjuk. Hosszú időre leállíthatjuk magunkat karrier szempontból, ha például úgy döntünk, egy munkát el kellett volna vállalnunk, és megítéljük magunkat azért, mert ezt nem tettük meg. Ez az ítélet egyfajta csapdaként fogva tart – de szerencsére lehetőség van a törlésére és a továbblépésre. 

Az első lépés, hogy ismerjük fel ezeket az érzéseket

Ezután tudunk csak dolgozni rajta. 

Mindenkivel megesik, hogy nagyon bántja valami, de nem hajlandó foglalkozni vele, pörgeti a mindennapi életét. Éppen csak mindenen felkapja a vizet, dühös, rossz a közérzete.

A negatív érzések letagadása nem javít a helyzeten. Nem teremt paradicsomi állapotokat magunk körül, ha reggel felkelünk, és pozitívan kezdünk gondolkozni. A neheztelések, az önmagunkkal szembeni rejtett elutasítás, megbánás, bosszú a múltba ragasztanak. Irányítsuk rá a reflektort ezekre a területekre. A Theta módszerével egyszerűen és hatékonyan dolgozhatunk a 4 R-en.

Ez a 4 R valójában mindenkiben ott lehet. Mégha ártatlan és jóakaratú személyiségnek is tarthatjuk magunkat, ott lappanghat a felszín alatt a bosszúvágy bennünk is. Érdekes lehet ezen dolgoznunk. Ne ítéljük meg még pluszban emiatt is magunkat.

Te és a Teremtő

A bosszú, elutasítás, neheztelés, megbánás feloldása hitmunkával tisztítható ki. A blokkoló hitrendszerek kezelésével kapcsolatban jó tudni, hogy egyszerre csak egy emberrel kapcsolatos érzésen érdemes dolgozni.

A konkrét módszer Vianna Te és Teremtő könyvében szerepel, és használatát megtanulhatod az azonos nevű tanfolyamon nálam.  

Legközelebb 2023 szeptemberben – ha érdekel, várlak! Részletesebb infó itt