A pozitív megerősítés, a mantra, és amit az Access használ

Nagyon egyszerű eszköznek tűnik, túl egyszerűnek is, mégis működik. A pozitív állítások ismételgetése az egyik legősibb tudat- és ezáltal valóságformáló eszköz, többek közt az Access technikái közt is ott van.

A gondolataink nem mindig tesznek jót

Már évezredek óta tudták elődeink, hogy nem könnyű a tudatunkat irányítani. Pedig ha megszabadulunk a káros, önemésztő gondolatoktól, az örökös aggódástól, a lekicsinyléstől, akkor az hatalmas segítség az életünkben. 

Az egyik legszuperebb dolog ebbe az irányba a meditáció, melynek során ürességet tudunk teremteni, és legalább erre az időre nem a negatív dolgokat teremtjük az életünkben, mert nem tudunk aggodalmaskodni.;)

Az agykontroll és más spirituális technikák visszahozták azt az ősi megoldást, mikor ismételgetjük a pozitív, kívánatos dolgokat. Az elme és a tudatalatti működésének középponjába “úsztatjuk”, toljuk ezeket, és addig sem hagyjuk működni kezdeni a rossz dolgokat – a félelmeket, aggodalmakat. Hiszen ami történik velünk, az valójában az, amit elképzelünk, amit el tudunk képzelni, kitalálunk magunknak. Ennél tovább lép az Access, mint lejjebb írom.

Némileg más és bonyolultabb a mantrázás, ami az elme tudatos működtetésének, megnyitásának egy –  akár élethosszan át gyakorolt – technikája.

 

Könnyű, de működik

A mantrázásnál könnyebb módszer, de sokat változtat az életünkön, ha magunk elé kitesszük és nézzük, vagy ismételgetjük a pozitív megerősítéseket. 

Louise L. Hay például javasolja, hogy akár többszázszor ismételjük magunkban, hogy “bízom magamban”. Előbb-utóbb eljut a ‘mélybe’, ha elégszer halljuk. Ő is hozzáteszi, hogy butaságnak, értelmetlenségnek fogjuk érezni, az agyunk vissza fog beszélni, ha mondogatjuk, de ez a technika akkor is működik.

De ezt már az őseink is tudták – gondoljunk a varázsigékre -, a népmesékben a hősök gyakran mondanak maguknak pozitív megerősítéseket. 

Érdemes ébredéskor ezzel kezdeni, és akkor nem hagyunk teret a csapongó, rosszkedvű gondolatoknak, amik sokaknak elrontják a reggeli felkelést.

Access Consciousness: minden reggel és este

És eljutottunk az Access pozitív megerősítéséhez, amit ha tízszer elmondunk reggel és este, akkor megváltozik az életünk.

“Az életben minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém”

Nem hiszed? Akkor próbáld ki.

Angolul: All of life comes to me with ease, joy and glory. 

Mit jelent mindez?

A ‘ragyogva’ az Accessben azt jelenti, túláradóan, nagyszerűen (és azon is túl). 

Nem azt mondja, hogy az életben csak a jó, csak amit én most magam számára kívánatosnak tartok, áramlik felém. Az egész élet nyilvánul meg úgy, ahogy el se tudnám képzelni, mivel nincs jó és rossz. Az Access nem zár ki semmit, mint elítélendőt. 

kép forrás: https://drdainheer.com/ease-joy-glory/

Ahol az Access tovább megy

Amint eljutsz oda, hogy megengeded, hogy az Univerzum is hozzájáruljon a teremtésedhez, vagyis kilépsz a komfortzónádból, az kinyitja a lehetőségek végtelen tárházát. 

Ha hajlandó vagy nézőpontok, fixációk nélkül befogadni az Univerzum ajándékait, olyat kaphatsz, olyan bukkanhat fel, amit addig el sem tudtál képzelni! Van úgy, hogy egyáltalán nem úgy jelenik meg ahogy vártad, ilyenkor tegyél fel kérdést! Ez az, amit kértem? Lehet màsképp jelenik meg, ezért légy éber!

“Az életben minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém”Ez az igen jól összeszerkesztett ‘manta’ (idézőjelben) új tereket nyit az életünkben, és számtalanszor bizonyította már be rengeteg embernél, hogy megváltoztatja az életet. Igazából egy ősi eszközhöz nyúltak vissza, ami a szavak erejével és a tudat formálásával dolgozik, csak beletették az Access energiáját. Ez a mondat számodra is egy csodás eszköz lehet, és egyszerűségével reprezentálja, milyen könnyedén és határokat áthágóan működik az Access.

Próbáld ki, mondd el naponta reggel-este harmincszor-harmincszor, vagy még többször is napközben, és írd meg nekem egy idő után, mi történik 🙂